Game of Thrones

Vem vinner kampen om järntronen?

Serien har kommit att kännetecknas av ett stort antal intriger och maktkamper.

Game of Thrones har blivit något utav ett kulturellt fenomen. Som en av modern tids mest populära TV-serier så har dess inflytande sträckt sig långt bortom dess stora kärngrupp av entusiaster. Den har helt enkelt inte gått att undvika. Men vad är det som har lockat tittare?

På ett sätt känns det nästan naivt att försöka skriva något om Game of Thrones. Anledningen är att denna TV-serie har kommit att bli en av vår moderna tids mest populära serier och även ett kulturellt fenomen. Den är baserad på amerikanska författaren George R. R. Martin fantasynoveller i serien Sagan om is och eld. Även om sista avsnittet sändes i 2019 och sammanfattade seriens 73 avsnitt och 8 säsonger så är dess popularitet större än någonsin.

Det hela utspelar sig i och omkring det mytomspunna landet Västeros. Sju mäktiga dynastier slåss om makten medan andra helt enkelt vill leva i frid. Serien har kommit att kännetecknas av ett stort antal intriger och maktkamper. Men vad som även har lockat tittare är de otroliga miljöerna, kostymerna och breda karaktärsbiblioteket som fått många att på ett personligt plan relatera till händelseförloppet.

Vad är det då som lockar tittare? Ingen har riktigt kunna sätta fingret på varför Game of Thrones blivit så populärt. Men mycket handlar om att den på ett unikt sätt summerar allt det som folk har kommit att uppskatta med fantasygenren. Den oerhörda fokusen på detaljer, gällande allt i från dialog till språk och val av plagg, har även gjort att ingen kan undgå att beundra hur välgjord serien faktiskt är. Vill man få chansen att glida in i en mytisk värld som förenar fantasy med vår egna medeltid, och med inslag av nordisk mytologi, så är Game of Thrones en given biljett till otroligt många timmar av nöje. 

Game of Thrones

9.3

Land: USA | Storbritannien

Genre:

Språk: Engelska

Orginalkanal: HBO

Antal avsnitt: 73

Speltid: 57min

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på reddit

Se även

Black Mirror

Black Mirror

Har du någonsin haft känslan av att något inte står rätt till, men att du inte kan sätta fingret på vad? Eller att du känner

Läs mer »
Chernobyl

Chernobyl

Hur drabbades vi av Tjernobyl? Vissa säger att det var en olycka som väntade på att hända och att hotet hängde i luften. Andra säger

Läs mer »