Dreamfilm

dreamfilm se
Ovan: Dreamfilm så som den såg ut

Söker du också efter alternativ till Dreamfilm?

Dreamfilm är en olaglig streaming hemsida som lägger upp nytt och uppdaterat innehåll till de som går in och streamar.

Det är en svensk hemsida, riktad mot oss i Sverige för att vi ska kunna njuta av samma filmer och serier som USA i god tid. Även här finns det svenska subtitles tillgängliga för de som behöver det.

 Dreamfilm är inte en rekommenderad hemsida då det inte är lagligt och kan kosta dig dyrt genom att bara titta på det. 

Ingen loggnings-policy

Tillgång till 5,685 servrar över hela världen- Anslut upp till 6 enheter samtidigt -30 dagars pengar tillbaka-garanti

Surfa säkert och privat på nätet

Just nu – spara 70%

Det kan dock vara väldigt lockande med tanken att kunna titta på sin favoritserie eller film gratis men det rekommenderas ej då konsekvenserna inte är värt det. 

Dreamfilmer har dock blivit nedlagt efter att de bakom hemsidan blev arresterade och gick möta domstolen. Mer om detta längre ner!

Dreamfilm – så kallas den som vi nämnt, och det är nog få som undgått att höra talas om hemsidan, eller dreamfilmer se som den också kallas. 

Lika många som ramlat in på sidan, har nog någon gång ställt sig följande frågor:

  • Är det lagligt att streama film på dreamfilm och sidor som den?
  • Hur mycket kostar det?
  • Var kommer filmerna ifrån?

Många vet idag hur dom ska förhålla sig till att streama film på sidor som dreamfilmer och liknande hemsidor.

Men om du inte riktigt har fått grepp om hur allt hänger ihop så har vi sammanfattat sidans historik och huruvida det är lagligt eller ej att använda den. 

Streamingsida

Dreamfilmer var en svensk hemsida gjord för streaming. Den har funnits i många år. De flesta nya filmer och serier har funnits tillgängliga. Ej lagligt och rekommenderas inte.

Nedlagd

Dreamfilm blev nedlag ungefär samtidigt som hemsidan Swefilm under 2015. Det finns nu många kloner online.

Råd

Det kan vara väldigt frestande att gå in på den här sidan för att lätt kunna kolla på dom senaste avsnitten av din favoritserie. Men det är inte rekommenderat då även du kan straffas för att titta på olagliga hemsidor med filmer.

Dreamfilm var ett projekt som såg till att folk kunde streama film online genom datorn och mobilen, utan att behöva betala en enda krona!

Sidan listade film efter film och tillhandahöll serier som gjordes tillgängliga redan innan skådespelarna sagt sin sista replik! 

Hemsidan lades ner 2015 men klonades och nådde sin peak efter den originalet försvunnit.

Dreamfilmer se blev omåttligt populär bland svenska och nordiska filmstreamare, men siten kom med en baksida.

besökare dreamfilmer
Uppskattad procentuell besökarutveckling

Olaglig eller inte?

Många var de svenska och nordiska filmälskarna som streamade oändligt mycket film på hemsidan.

Smidigheten och utbudet gjorde det till ett favoritbokmärke på mångas smartphones och datorer.

Det var dock många som under den här tiden undrade huruvida lagligt det var att avnjuta sina favoritrullar på det här sättet. 

Oftast när filmer online är gratis så finns det en baksida.

Mycket riktigt, så även i fallet med Dreamfilm.

2016 fastställde kammaråklagare Mats Ljungqvist att Dreamfilm, genom att tillhandahålla streamade filmtitlar likt Gåsmamman, Game of Thrones och dylikt, gjorde sig skyldiga till brott mot upphovsrättslagen. 

dreamfilm böter
Lagligt eller ej med streaming online?

Åtal för spridning av filmer

Åtalet gällde runt 50 filmer som sajten gjort tillgängliga för att streama på nätet. 

Walt Disney, Nordisk Film och Svensk filmindustri var trion som stod för anmälan, då Dreamfilmer använt just deras filmer på sidan.

Under rättegången stod det klart att en av männen bakom hemsidan tjänat runt 900 000 SEK från annonsintäkter.

Det finns dock en annan huvudman bakom hemsidan, och det visade sig vara en person som agerat säljare för dom annonsutrymmen som funnits på sidan.

pirater streaming
Piratsidor var mycket vanliga runt 2015

Annonsmannen

Annonsmannen, som vi väljer att kalla honom, misstänks ha undanhållit mellan 5-6 miljoner SEK från skattemasen.

Vad som kommit från försäljning av annonser på sidan står oklart, men misstänks ligga runt 1 miljon SEK.

Annonsmannen och ägaren av sidan ska, enligt rättegången, ha arbetat tillsammans från 2013 till 2014, då de enligt Annonsmannen blivit osams. Han förnekar brott.

Slutet för Dreamfilm

I Februari 2015 möttes den som försökte ta sig in på hemsidan av bilden nedan. 

Ett gemensamt beslut hade tagits av grundarna och administratörerna att sajten skulle stängas ner.

Populäriteten och antalet användare av sajten gjorde så att stora nyhetsmedier rapporterade när hemsidan valde att stänga ner.

SVT beskrev hemsidans beslut omgående.

Efter att en administratör häktats och förhörts har det gemensamt beslutats att dreamfilm.se ska stängas ned för gott (skrev hemsidan 2015) 

dreamfilm nere

Efter att har gripit de bakom dreamfilm så blev hemsidan nedlagd

Skaparen fick alternativen att antingen lägga ner hemsidan och inte bli häktad eller att fortsätta streama och gå vidare med domstolen.

Dock skapade de en ny kopia av dreamfilm vid samma namna fast istället “dreamfilmHD” efter att den första hade lagts ner.

Men nu har de fyra männen bakom även den hemsidan blivit dömda till fängelse och skadestånd för sina illegala handlingar. 

De måste alla betala 1,3 miljoner kronor i skadestånd vilket kommer ta flera år att betala samtidigt som filmbolaget SF begärt 10 miljoner från dem.

Männen hade tack vare annonser tjänat ihop ca 900 000 kr från sitt streamande. 

Men nu möter de alla skadestånd och vissa ca 10 månaders fängelse.

Efterspel

Efter att swefilmer hade lagts ner gick talesmannen för dreamfilmer och och påstod att de inte tjänade några pengar på sin verksamhet och att deras annonser och reklam endast fanns där för att gå runt.

Han sa även att han vet att det de gjorde är moraliskt fel. 

Dreamfilms talesperson sa att de förstår att det är fel på de som har skapat filmerna och serien och att de hade kunnat tänka sig att lägga in små reklamsnuttar under tiden folk tittar på det dem har lagt upp där en del skulle gå till skaparen.

Men det är något som aldrig utfördes och tillslut blev även dreamfilm nedlagt av myndigheterna.

Dreamfilm i media

Nya Dreamfilm

Eftersom att dreamfilm var en så populär hemsida för många i flertal år på grund av deras utbud på gratis filmer och serier är det självklart att någon skulle skapa den återigen.

Den nya reinkarnationen kallas för streamtajm som är närvarande den mest populära. 

Men det finns även en hel rad med andra liknande alternativ dock varnas det för bedrägeri på de här sidorna.

Exempelvis så erbjuder många av de “gratis” filmer med HD-kvalite fast man måste även lämna all sin kreditkortsinformation.

Streamtajm verkar dock vara den mest lika till dreamfilm och tar inte ens kreditkortsinformation för filmer eller serier. 

Majoriteten av filmerna och serierna erbjuder 720 HD kvalite på sitt innehåll, dock är det fortfarande inte lika bra kvalite som man enkelt kan få från exempelvis Netflix.

VPN och Dreamfilm

Vissa använder sig gärna av VPN, ett slags skydd mot streaming, då de kollar på hemsidor såsom Dreamfilm eller den nya Streamtajm. 

Men trots att man använder sig av VPN finns det fortfarande risker med att streama online.

VPN skyddar ens IP adress från att bli hittad när man streamar men priset för ett VPN ligger på samma summa som ett abonnemang på Netflix eller Viaplay.

Därför kan det vara bättre att istället lägga sina pengar på ett abonnemang än ett VPN då båda ger en det man vill ha men det ena är mer riskabelt än det andra.

Dreamfilmhd genom åren

I det här stycket tar vi en titt på hur filmstreamingsidan har sett ut genom åren. Dom första bilderna är hämtade från 2012 och visar hur dreamfilm se såg ut då.

Genom åren har sidan ändrat både namn och design och vi ska försöka lista dom flesta förändringarna här. Vi kommer inte att gå igenom en av övriga mest populära streamingsidorna här utan hänvisar till vår artikel om Swefilmer här.

dreamfilm se 2012

Dreamfilm 2012

När Dreamfilm hd startades runt år 2012 var designen en lekfull blå sida.

Den lilla maskoten blev en välkänd figur för många besökare och få kunde tro, att streama filmer på sidan, var något som inte var tillåtet.

Den välkomnande blå färgen, och den timida hunden bidrog definitivt till att sidan kändes helt OK att använda.

Sidan började på allvar bli populär runt 2012

 

Dreamfilmhd 2014

När internet tilltog mer och mer i populäritet, så gjorde även streaming på nätet ett allt mer större intryck på surfande svenskar.

Att strömma film gratis på nätet blev till politik, och ett av dom främsta förespråkarna var det nybildade piratpartiet.

Som skärmdumpen nedan visar så ville dom även sprida sitt budskap till filmstreamande svenskar. Under perioden växte även sidans anhängare på sociala medier.

Som man kan se från skärmbilden så gillade drygt 15 000 personer sidans facebookgrupp. 

dreamfilmhd 2014

Utseende och utbud 2015

Under 2015 blev sidan mer och mer etablerad på riktigt. Dreamfilmer se var nu ett starkt varumärke.

Ett varumärke uppbyggt på tveksamma premisser.

Sidan omdiregerades nu till flertalet olika domäner och under en period kom man till dreamfilmhd org. Under samma period började även sidan inrikta sig på casinoannonser.

dreamfillmer 2015

Vad säger lagen om att ladda upp film på nätet?

I maj 2017 fick två män som ansågs ligga bakom streamingsajten Swefilmer sin dom. Då stod det klart att det inte var lagligt att ladda upp filmer och göra dom tillgängliga för folk att streama online. Varför är det då olagligt att ladda upp filmer på sin hemsida? Nedan citat som vi anser svarar på frågan har vi hämtat från SVT:s hemsida. 

 

Upphovsrätten är en lång juridisk tradition som sträcker sig tvåtusen år tillbaka i tiden. Den bygger på att den som gjort ett verk, en film eller en tavla har rätt att få ersättning för det. Vad de här personerna har gjort är att de har länkat till en oerhört stor mängd filmer olagligt upplagda på internet. På det sättet har de fått in 14 miljoner kronor i annonsintäkter.

 

Säger Christian Nilsson, senior jurist på Patent- och registreringsverket, via svt.se. 

streama film ipad

Vad gäller för besökarna på sidor som Dreamfilm?

Den 27 mars 2017 rapporterade TV4 om en ny EU-dom. Beslutet kan, enligt TV4, leda till att även den som piratstreamar film och tv-serier på nätet riskerar att dömas för brott.

Innan domen föll i 2017 var det ännu inte fastställt om det var en olaglig handling eller inte.

TV4 rapporterade att domen direkt fick verkan även i Sverige, och att personer som besöker olagliga streamingtjänster riskerar att begå en brottslig handling.

Varför är Dreamfilm så lockande?

Man kan ju undra varför många är villiga att utsätta sig för risken att streama illegalt när de enkelt kan få en dyr böter för det.

Tyvärr är det så att många inte har råd med flertal månadsbetalningar till de lagliga eller endast har råd med en.

Då kanske man inte har tillgång till en viss serie man älskar exempelvis Game Of Thrones. 

Därför kan man bli väldigt lockad och enkelt dra sig mot illegala streamingsidor såsom den vi nämner i den här artikeln.

Dreamfilmer har ett stort urval med nya uppdaterade serier och ser till att sända de mest populära och mest efterfrågade för att dra in fler besökare till hemsidan.

De lägger därför upp nya Game Of thrones avsnitt eftersom att det är en extremt efterfrågad serie med över 12 miljoner visningar på sitt senaste avsnitt och en rating på 9.5 av 10 från tittare.

Samma gäller för serien Farang och filmen Fifty shades darker. 

Fifty shades darker som är en extremt populär film tack vare de tidigare filmerna och böckerna lockar såklart till sig många som gärna vill se filmen.

Alternativa streamingtjänster online

Nu är det så fastställt att det inte är tillåtet att varken streama eller hosta filmer på en hemsida liknande dreamfilmer eller swefilmer.

Det finns dock många alternativ till tjänster som är helt lagliga och ibland även gratis att streama film på. 

En del sidor och tjänster erbjuder gratis testperioder.

Dr Film har tagit up fler aspekter när det gäller att streama film på nätet och att hitta dom bästa filmtjänsterna osv. 

Det finns bra, och billiga sätt, att streama utan att begå en olaglig handling. 

Här är våra övriga sidor som behandlar ämnet:

Viaplay

Netflix

Gratis film

Streama film online

Summering och tänk på det här!

När man väljer att använda hemsidor så som dreamfilmer finns det många saker man bör tänka på. 

Först bör du veta att det kan kosta dig en dyr summa pengar när du illegalt tittar på de här serierna då du kan få hem en dyr böter i framtiden.

 

Samt bör du tänka på faktumet att skaparna av serien/filmen inte får samma betalning som de förtjänar för sitt arbete. 

Det är lite som att du skulle gå till jobbet och arbeta utan en lön.

Men om du ändå skulle välja att streama illegalt bör du tänka på att när du väl registrerar dig hos en hemsida såsom dreamfilm kan du få mycket skräpmejl. 

Kanske till och med virus som aktiveras på din dator när du öppnar upp de mejlen.

Du ska också tänka på att akta dig för reklam och popupfönster som kan dyka upp och eventuellt skada din dator och kosta dig mer än du har råd med eller vill.

Det är helt enkelt en situation man lätt kan undvika genom att helt enkelt inte använda sig av de här hemsidorna.

 

Sidan uppdaterad: 2020-07-30

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på reddit

Se även

Black Mirror

Black Mirror

Har du någonsin haft känslan av att något inte står rätt till, men att du inte kan sätta fingret på vad? Eller att du känner

Läs mer »
Joker

Recension: Joker

När aspirerande komikern Arthur Fleck upplever lite för många motgångar i livet så bestämmer han sig för att släppa masken och visa världen den joker

Läs mer »

Recension: The Two Popes

I denna tillämpning av Anthony McCartens halvfiktionella teaterpjäs om tidigare påve Benedikt XVI och kardinalen Jorge Mario Bergoglio behandlas ett tungt ämne på ett lättsamt

Läs mer »
Aquaman

Recension: Aquaman

Den ofrivilliga superhjälten Aquaman tvingas axla ett ansvar som till synes är större än han själv. Som en del av DC Comics stora katalog av

Läs mer »
Marriage Story

Marriage Story

En skilsmässa mitt i händelsernas centrum   I en film skriven och regisserad av Noah Baumbach så blir vi en del av Charlie och Nicole Barbers

Läs mer »
Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones har blivit något utav ett kulturellt fenomen. Som en av modern tids mest populära TV-serier så har dess inflytande sträckt sig långt

Läs mer »
Chernobyl

Chernobyl

Hur drabbades vi av Tjernobyl? Vissa säger att det var en olycka som väntade på att hända och att hotet hängde i luften. Andra säger

Läs mer »