Sweflix

filmutbud på streamingsida sweflix

Sweflix - snabba fakta

Streamingsida

Sweflix är en nyare hemsida som låter dig titta på din favoritfilm eller serie helt gratis, men med vissa konsekvenser. Det är en svensk hemsida med svensk textning. Deras namn är inspirerat av Netflix.
 
Här kan du läsa vår artikel om Netflix.

Aktiv

Sweflix finns och har funnits i många olika former. Originalet är dock nedlagt men det finns många kloner aktiva idag. Sidan liknar övriga sidor man kan streama film på, men har dock ett mindre utbud på filmer, och serier än vad tex. Dreamfilmer och Swefilmer hade.

Råd

Det rekommenderas inte att använda den här typen av hemsidor. Det är illegalt och man kan behöva betala en dyr summa pengar i böter för det. Men såklart kan det ändå verka lockande för allmänheten.

Kvalité på Sweflix utbud

Credit:cnet.com

De hade liksom Swefilmer och Dreamfilmer HD-kvalité tillsammans med svensk textning på de serier och filmer som läggs upp.

 

Sweflix hade inte samma stora utbud som ovan nämnda sidor, men hade bättre kvalite än vad de två hade.

 

Sweflix erbjöd även en reklamfri webbläsare där man inte stördes av olika pop-ups eller annonser vilket även betyder att skaparen inte tjänade på det han/hon gjorde.

De erbjöd mellan 720p till full HD kvalitet på sitt innehåll medan på Swefilmer och Dreamfilmer fanns det mesta på 360p men vissa delar fanns i samma kvalitet.

Vad hände med Sweflix?

Sweflix var en hyfsad populär streaming hemsida när den väl existerade, inte lika populär som Dreamfilm och Swefilm men blev ett alternativ för när Swefilmer lades ner. Dock hände samma sak med Sweflix inte lång tid efter Swefilmer.

 

De två som styrde hemsidan Sweflix blev tillslut anhållna och arresterade av polisen efter mycket sökande. Hemsidan stängde kort därefter ner och med det dök det upp nya som exempelvis Streamtajm.

 

Anledningen till att det är illegalt att lägga upp sådant innehåll strider mot upphovsrätten som står för att skaparen av en film, serie, tavla eller liknande har all rätt till den och ska få ersättning för det.

Råd vid streaming online

Då du streamar online på en hemsida såsom Sweflix finns det en stor risk att du kan få betala dyra pengar i form av böter. Samtidigt ökar du risken för att den serie du älskar och streamar blir nedstängd då streaming inte ger något bidrag till skaparna av serien eller skådisarna. Allt deras hårda arbete går till spillo.

Många använder sig av VPN service för att streama eftersom att det ger en möjligheten att titta filmer och serier på hemsidor som Sweflix utan att man kan bli “hittad”.

Dock kostar en VPN service ungefär lika mycket per månad som ett abonnemang på Netflix, Cmore och Viaplay gör, om inte mer.

Flertal väljer ändå att använda sig utav VPN när de tittar på streaming hemsidor eftersom att det ät vad dem är vana vid och vad de känner till.

Men exempelvis finns det ett Netflix-abonnemang som kostar 79 kr/månad för ett stort utbud av film och serie samtidigt som det är helt riskfritt och lagligt.

Sedan har vi ett VPN som Cyberghost för cirka 112 kr/månad vilket är dyrare och ger fortfarande risker till att streama olagligt.

Alltså är ett Netflix-konto billigare än ett VPN, mer användbart och riskfritt.

Swefilmer
Läs om sidan som tog över filmstreaming online.
Klicka här
Swesub
Sidan som oftast användes som komplement till illegala sidor.
Klicka här
Föregående
Nästa
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på reddit

Se även

Black Mirror

Black Mirror

Har du någonsin haft känslan av att något inte står rätt till, men att du inte kan sätta fingret på vad? Eller att du känner

Läs mer »
Joker

Recension: Joker

När aspirerande komikern Arthur Fleck upplever lite för många motgångar i livet så bestämmer han sig för att släppa masken och visa världen den joker

Läs mer »

Recension: The Two Popes

I denna tillämpning av Anthony McCartens halvfiktionella teaterpjäs om tidigare påve Benedikt XVI och kardinalen Jorge Mario Bergoglio behandlas ett tungt ämne på ett lättsamt

Läs mer »
Aquaman

Recension: Aquaman

Den ofrivilliga superhjälten Aquaman tvingas axla ett ansvar som till synes är större än han själv. Som en del av DC Comics stora katalog av

Läs mer »