Ford Vs Ferrari

Ford Vs Ferrari

Regi James Mangold

Genre Action

Manus Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, Jason Keller

Medverkande Matt Damon, Christian Bale, Tracy Letts

Längd 2 tim 32 min

Från 11 år.

Summering Ford v Ferrari:

Filmen är baserad på en sann historia och tar sin utgångspunkt i två ambitiösa män – den amerikanske bilkonstruktören Carroll Shelby (Matt Damon) och den brittiske föraren Ken Miles (Christian Bale). De båda männen ger sig i slag för att bygga en egen racerbil för att utmana Ferrari.

Ford Motor Company kämpar med försäljningen 1963 eftersom de inte tycks kunna attrahera den yngre marknaden. För att öka deras image föreslår Lee Lacocca (Jon Bernthal) en djärv marknadsföringsstrategi. Han vill vinna en av de mest prestigefyllda biltävlingarna i världen – 24 Hours of Le Mans. Ferrari har dock dominerat sporten i fyra raka år, och Ford har ingen racerbil för att ens kunna ge sig på dem. Caroll Shelby (Matt Damon), en biltekniker och designer gör sin efterforskning och tar fram vad de behöver för att vinna den eftertraktade titeln. Men Shelby vet att allt är förgäves utan en skicklig förare. I just den rollen ser vi Christian Bale som Ken Miles. 

Bale är magisk i rollen som Miles. Damon är mer nyanserad i sin tolkning av Caroll Shelby, men får sina stora stunder i filmen.

Regi står den mycket erfarne James Mangold för. Mangold är känd för filmer som Walk the Line,The Wolverine och Logan. Han tar filmen till nästa nivå och säger sig ha jobbat extremt mycket med att få till racingscenerna. Inte bara för dem som gillar racing eller tävling, utan för att så många som möjligt ska sugas med in i spänningen. 

 

Vi har sett allt förut, en outsider som kämpar mot kapitalet och etablissemanget. Detta tar dock inte ifrån filmen dess underhållsvärde.

 

Vi låter det vara osagt huruvida en icke bilälskande filmnörd skulle uppleva filmen. Men en sak är säker, är du det förstnämnda av ovan så kan du räkna med att bli riktigt underhållen!

 

Vi rekommenderar inte att streama filmen på någon streamingtjänst såsom Dreamfilm eller Swefilmer då det varken är lagligt eller särskilt bra kvalite.