Recension: Gringo 2018

Recension: Gringo 2018

Trots en stjärnspäckad uppställning med bland andra Charlize Theron, David Oyelowo, Joel Edgerton, Amanda Seyfried och Thandie Newton lyckades Gringo inte alls bli någon succe på vita duken. Snarare tvärtom. Filmen floppade totalt på premiärdagen och blev en av dom största ekonomiska flopparna på länge. Precis som i handlingen så landande filmens intäkter på 5 miljoner dollar. Något som var planerat att uppnås redan vid första dagen filmen gick upp på bio.

Handling

På Chicago-kontoret för Promethium Pharmaceuticals, får direktörerna Richard Rusk och Elaine Markinson ett samtal från en anställd i företaget, Harold Soyinka, som hävdar att han har kidnappats i Mexiko och att hans bortförare kräver en lön på fem miljoner amerikanska dollar.

På sajten Rotten Tomatos har filmen fått ett betyg på 38%. Betyget är baserat på 120 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 5/10. Sajtens kritiska konsensus lyder: “Gringo rundar upp en enastående överkvalificerad uppsättning skådisar, för att misshandla en komedi som är djupt undergrävd av sitt röriga ingenting, dåligt utformat manus, och uppenbara brister jämfört med bättre filmer”.

2 filmdoktorer av 5

doktor filmdoktor film

Lämna ett svar